Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2010 13:49 - Децата – цветя в изкуството на 21 в.
Автор: marishka Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.04.2010 14:33


И тъй като вече изяснихме, че това е времето, в което е позволено всичко, стига да подсилва вашата индивидуалност и да отговаря на личните ви критерии за стил и естетика, решихме да надникнем в още една епоха, която е станала повратна както за модата, така и за цялата масова култура.
image

Последните години възраждана предимно в по-ъндърграунд средите, хипи модата се завърна в полезрението на комерсиалната общественост, като главни виновници за това този път са не толкова дизайнерите и трендовете, колкото модните списания и все по-многобройните неохипари, кръстосващи паркове и алтернативни клубове навред.
image
Както и да е тук, става въпрос за завръщането към дързостта, бунтарството и анархията на изначалната хипария, която може да се види като лайт елемент в концептуалните фотосесии на почти всички модни библии.
image
Всеки именит стилист по света реши да ни върне към някой аспект от бурното време на 60-те, което в същината си е една огромна революция – социална, сексуална, наркотична, музикална и, разбира се, модна.
imageimage
Това е времето, в което младите хора решават да тропнат с крак и да кажат „Не!“ на всички установени порядки, на съвестния, послушно – работлив начин на живот, на правилата и най-вече на войната.
image
По това време в САЩ и от части в Западна Европа огромни тълпи от младежи „емигрират“ от големите градове и от урбанистичния начин на живот и се оттеглят в огромни комуни сред природата, където живеят в точно така както им се иска – в пълна анархия.

Хипи културата сама по себе си е една контракултура, което естествено влияе и върху модата, която изповяда.
Хипитата започват да възприемат различните източни философии и затова облеклата им са една удивителна смесица, между типичните азиатски и индиански одежди и ординарните западни дрехи.
image
При хипи модата всичко е позволено и все пак има наложени правила: да се открояваш, да си цветен и да си пълната противоположност на корпоративната униформа – строгия костюм.

Дълги шарени рокли, цветни шалове и забрадки, пищни етно бижута, кожни панталони и якета на ресни, дрехи на мотиви и щампи, плитки и панделки в косите, индийски сандали и чанти – може да се възползвате от всичко.
Желаете да се облечете с характер?

Отидете в някой от много индийски и етно магазини и избирайте на воля. Ефирните рокли и ромските шалове биха били отлично съчетание със старите ви джинси и плажните сандали.
image
Към всичко това добавете доза романтично настроение, запалете си една тревица, настройте се на вълните на външната и вътрешна свобода и сте готови за Уудсток.

... И като заговорихме за Уудсток и, ако субкултурата на хипитата влиза в полето на вашите интереси, горещо препоръчвам да видите “Taking Woodstock”на родения в Тайван Анг Лий.

След бийтълсовия “Across The Universe” (който смело мога да титулувам като истински шедьовър за калибъра си), “Taking Woodstock” е може би сред най-добрите филми, обрисуващи епохата.

Изключително визуален, забавен и ненатоварващ, той ще ви позамае, като сто процента ще ви се доиска да „си дръпнете”, да се съблечете голи и да се отдадете на романтична оргия сред цветенцата.

Но това, което най-силно ще поискате е да си стегнете багажа, да зарежете всичко и да запалите към някой мащабен фестивал.





Тагове:   мода,   трева,   хипи,   наркотици,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marishka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 228077
Постинги: 82
Коментари: 141
Гласове: 278
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930