Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2008 10:44 - В САЩ на мода е черното, или ще стане ли светът по-добро място за живеене
Автор: marishka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
0



Факт. Това, в което никой не вярваше, е факт. Барак Обама - кандидат за президент на САЩ на демократическата партия стана 44-тият държавен глава на Америка. Но по-същественото е, че Барак Обама - с баща кениец и бяла майка, родом от Хавай, стана 44-тият държавен глава на Съединените американски щати.

И сега накъде? Никой не знае. Но едно е сигурно - Обама донесе това уникално чувство, крепяло човечеството векове наред и виновно за всички най-големи постижения - той донесе надежда.

Надежда за промяна, надежда, че светът ще стане с една идея по-добро местенце за живеене, надежда, че всъщност човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Обама ни показа, че всичко, което ни трябва, е силна воля и вяра - в себе си и в съдбата.

Трябва да се поучим от Барак Обама - той разчупи стереотипите. Щом цветнокож демократ на невръстна за президент възраст може да застане начело на най-могъщата държава в света, значи всеки може да постигне копнежите си. Днес няма да се оплакваме, няма да плюем и псуваме правителство и управляващи. Днес Глобалното затопляне е спряло, Топлофикация намалява сметките, финансовата криза не съществува. Днес е денят на надеждата!

Дали всичко отсега нататък ще бъде розово? Едва ли - хората са същества на разрухата. Пътят на Обама няма да е лек. Ще има заговори, скандали, покушения, провали... но той би се справил - цялото човечество е вперило взор към него и ВЯРВА, че ще се справи.

И всъщност, той вече изпълни мисията си - показа на всички нас силата на волята. Даде най-ценното - вяра в по-доброто бъдеще. Нека всеки от нас носи малко от него в сърцето си. Какво ме интересува, ще кажете, Америка е далеч, Обама няма да ми плати сметките, няма да погаси дълговете ми и няма да ме измъкне от собственото ми блато!

Той няма, наистина. Но той показа, че всеки човек държи съдбата си в собствените си ръце. Че с обвинения и упреци нищо не се постига! Ти сам трябва да грабнеш съдбата в ръцете си и да се измъкнеш от блатото!

Цветнокож застана начело на света! Значи все пак не всичко е световен заговор? Значи не всичко е предопределено? Значи има надежда?

Победата на Обама е победа на всички, които се чувстват извергнати от съдбата, на всички, обречени на неравноправие - всички от по-задните социални редици.

На добър час, Барак! И благодаря! Благодаря за надеждата, за вярата и за тихата радост, която вля в сърцата ни, за усещането, че сме на прага на едно по-светло и безоблачно бъдеще, че лошото свърши и всичко е възможно!
Благодаря, че ни даде надежда по време на криза.


Тагове:   мода,   място,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marishka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 228009
Постинги: 82
Коментари: 141
Гласове: 278
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930